Een van de twee tweeluiken gemaakt in opdracht voor de Wonderkamers tentoonstelling in het Gemeente museum van Den Haag. Voor de opdracht stond het gigantische depot van het museum ter beschikking.

Ik heb gebruik gemaakt van eigenaardige tweedimensionale fantasie-wezens geschilderd op Italiaanse serviesgoed en Franse en Nederlandse tegels. Het leven van de museale onderwereld bezoekt de rustige strakke vertrekken van de wereld erboven.

Het geluid van ‘down, down, down’ is afkomstig van één van de klokken die in een stijlkamer staat in het museum. Het is de aankondiging voor het hele uur, en duurt bijna een minuut.

De Wonderkamers tentoonstelling is permanent te bezichtigen in de daarvoor speciaal ontworpen en ingerichte ruimte in de kelder van het museum.One of the two diptyches made for the video wall of the ‘Wonderkamer’ exhibition assigned by Gemeentemuseum in The Hague. The assignment implied using the gigantic museums depot as inspiration- this could be either using objects from the several rooms, or the space itself, or whatever you would imagine.

I let the underworld of the museum pay a visit to the world above, using the peculiar two dimensional fabel-like creatures decorations of the (amongst others) Italian crockery and tiles.

The sound of ‘down, down, down‘ is a recording I made of the chiming of one of the longcase clocks of the museum, which announces the hour, and lasts exactly one minute.

The ‘Wonderkamer’ exhibition is a permanent exhibition of the museum.

www.wonderkamers.nl