Een van de twee tweeluiken gemaakt in opdracht voor de Wonderkamers tentoonstelling in het Gemeente museum van Den Haag. Voor de opdracht stond het gigantische depot van het museum ter beschikking.

Ik heb gebruik gemaakt van eigenaardige tweedimensionale fantasie-wezens geschilderd op Italiaanse serviesgoed en Franse en Nederlandse tegels. Het leven van de museale onderwereld bezoekt de rustige strakke vertrekken van zijn niets vermoedende rondwandelende bezoekers en wereld erboven.

Het geluid is een samenstelling van fragmenten van nummers van diverse (hedendaagse) artiesten, in combinatie met geluidsfragmenten van een theremin bespeeld door Clara, waarvan een exemplaar staat in het muziek-depot.

De Wonderkamers tentoonstelling is permanent te bezichtigen in de daarvoor speciaal ontworpen en ingerichte ruimte in de kelder van het museum.One of the two diptyches made for the video wall of the ‘Wonderkamer’ exhibition assigned by Gemeentemuseum in The Hague. The assignment implied using the gigantic museums depot as inspiration.

I let the underworld life of the museum pay a visit to the world above, using two dimensional fabel-like creature decorations on the (amongst others) Italian crockery and tiles.

The sound of both video’s I composed in similar ways: for ‘…meanwhile, in another room…‘ I used fragments of different styles of songs combined with fragments of recordings of a theremin, found on internet. There is a theremin (used by Clara) in the music depot of the museum.

The ‘Wonderkamer’ exhibition is a permanent exhibition of the museum.

www.wonderkamers.nl