Voor deéénminuten biënnale (georganiseerd door het Sandberg Instituut) in het Centraal museum in Utrecht ben ik gevraagd om curator en deelnemer voor de provincie Zeeland te zijn. In totaal deden er 26 landen aan mee. Des Sandbergs golden de provincies van Nederland als land.

Als beelddrager heb ik gekozen voor een weer gerelateerde voorwerp en inhoud, de weerballon. Naast dat hij eenvoudig van vorm is, is hij ook luchtig, fier en krachtig, en het beeld trots onder zich draagt: een mooie weerspiegeling van Zeeland, en Nederland.

De weerballon hing in de lucht, met eronder de video’s die precies ter grootte van het scherm erop geprojecteerd waren, waardoor de beelden eronder leken te zweven.

Naast mijzelf werd Zeeland vertegenwoordigd door Bei Ning en Tessa Joosse; van ieder waren twee éénminuten te zien.The first TheOneMinutes biennial (organized by the Sandberg Institute, Amsterdam) was held in the Central Museum in Utrecht. I was asked to be both participant as a oneminute maker, as the curator of Zealand. 26 countries participated and of course all of the provinces of the Netherlands counted as countries.

I chose for a very dutch-related object for the image bearer: a weather balloon with the image hanging underneath it. The simplicity of the form, the airy, strength and power i found a good reflection of Zeeland, and the Netherlands.

Other oneminutemakers of Zeeland were: Bei Ning and Tessa Joosse.