het nieuwe werk van Marissa Evers

DB-AA-23 level 5, a new hope

te zien vanaf 25-04-2022

in de FilmKoepel in Haarlem

.


Het is zover!

In het prachtige gebouw van de Koepel in Haarlem is begin dit jaar de FilmKoepel geopend. Speciaal voor deze bioscoop is in de voormalige gevangenis een kelder uitgegraven waar in zes zalen de nieuwste arthouse en Hollywood blockbusters vertoond worden.

Begin 2021 kreeg ME de opdracht een werk te maken voor de nieuwe FilmKoepel in Haarlem. Het heeft geresulteerd in een groot wandreliëf in de foyer ruimte van het complex, dat formeel en inhoudelijk verwijst naar de vroegtwintigste-eeuwse architectuur van het gebouw en de cinematografische bestemming van nu.

Voor het kunstwerk heeft Marissa zich laten inspireren door zowel de ronde vorm van de voormalige koepelgevangenis als de film Star Wars IV: A New Hope (1977) van George Lucas.
Het werk DB-AA-23 level 5, A New Hope is 11,11 meter breed en 2,44 meter hoog en gemaakt van PetFelt  – vilten panelen vervaardigd uit gerecyclede petflessen – wat een bijzonder geschikt materiaal voor deze ruimte door zijn akoestische eigenschappen.

Ruim een jaar heeft zij aan deze grootse opdracht gewerkt en het moment is aangebroken dat het onthuld wordt.
Vanaf 25 april 2022 is het werk permanent te zien in de FilmKoepel, u bent van harte uitgenodigd!